Melken - melkrobot

Gratis scan geeft inzicht in jouw digitale weerbaarheid

Digitalisering van bedrijfsprocessen in de agrarische sector vindt in een hoog tempo plaats. Melkrobots, klimaatbeheersing in stallen of tuinbouwkassen en voercomputers. Dit biedt kansen, maar door de directe verbinding met het internet zijn er ook risico’s.

Wat je kunt aansturen via het internet, moet je ook goed beveiligen. Want ook een boerenbedrijf kan worden gehackt door bijvoorbeeld dierenactivisten. Dit staat bij weinig agrarisch ondernemers hoog op de agenda, terwijl de digitale dreiging toeneemt. Je kunt zelf maatregelen treffen door je IT- omgeving goed te beveiligen.  Cyberweerbaarheid is dus geen randzaak maar een onderdeel van de basis van je bedrijf.

Uitgebreide Agro scan
Daarom is er nu een uitgebreide Agro IT scan speciaal voor de agrarische sector beschikbaar. Hiermee krijg je inzicht in de digitale weerbaarheid van je agrarische onderneming. Er zijn 2 manieren:

  • Digitaal
    Met deze scan vul je zelf je gegevens in en na afronding van de scan ontvang je via de e-mail een beknopt rapport. Dit rapport geeft je binnen 5 minuten inzicht in de digitale veiligheid van je bedrijf.
  • Bedrijfsbezoek

Een adviseur van MKB Cyber Campus en een student van de ROC Friese Poort en ROC Friesland College bezoekt je bedrijf en samen met hen vul je de IT Agro scan in. Uiteraard wordt bij het maken van een afspraak rekening gehouden met de COVID-19 richtlijnen.

Na deze scan ben je je veel bewuster van de risico’s die er zijn op het gebied van cyber security. Daarbij ontvang je een advies en tips om je IT systeem, software of robots beter te beveiligen.

Deze uitgebreide gratis scan krijg je aangeboden door LTO Noord, MKB Cyber Campus,  ROC Friese Poort, ROC Friesland College. De MKB Cyber Campus is er om het bedrijfsleven en in het bijzonder het MKB meer weerbaar te maken voor cybercriminaliteit. Er is de komende twee jaar ruimte om zo'n zeshonderd agrarische bedrijven in Noord-Nederland door te lichten op hun cyberweerbaarheid. 

Doe mee met de Agro IT Scan