Vakantie?!

En dan ineens is daar de zomervakantie van 2020. Vakantie? Dat kennen we op een boerderij niet, toch?

Naast mijn functie als bestuurder ben ik ook nog moeder van 3 schoolgaande jongens. En ik kan je vertellen dat het woord VAKANTIE deze jongens als muziek in de oren klinkt! Want school blijft natuurlijk wel gewoon een invulling van de spaarzame tijd rondom alle vakanties, dat staat boven kijf. School is en blijft een noodzakelijk kwaad, tenslotte.

Ook met een korte terugblik op de afgelopen periode, met het thuisonderwijs nog scherp op mijn netvlies, prijs ik mij gelukkig met onze thuissituatie. Want alle tijd die toen niet aan school besteed hoefde te worden, kon worden besteed aan de leukere dingen van het leven. Volop buiten voetballen in de tuin, uren springen op de trampoline, papa helpen met de meest uiteenlopende dingen op de boerderij. Alles bij elkaar natuurlijk 10x leuker dan naar school. Door alle deze vrijheden bekroop de jongens toch vaak het gevoel van vakantie. De ochtenduren besteden aan alles wat moest en de rest van de tijd was vrij besteedbaar. Wat een vrijheid!

En die vrijheid hoort natuurlijk ook onlosmakelijk bij vakantie. Maar we weten allemaal hoe lastig het voor velen is, om zelf ook even ‘vrij’ te hebben. De boerderij draait tenslotte altijd door. Er zijn iedere dag 1001 redenen op te noemen om vooral even geen tijd voor jezelf te nemen, maar op de automatische piloot door te denderen.

En nee, ik heb geen psychologie gestudeerd, maar ik denk toch dat het voor ieder mens heel erg belangrijk is om af en toe even ‘vrije tijd’ te nemen. De zorgen in de agrarische sector zijn momenteel groot, de onzekerheid over de toekomst net zo. Daarom is het denk ik des te belangrijker om af en toe even ‘de boel de boel te laten’ en tijd voor jezelf te nemen. Zorg daarom goed voor jezelf, dat is tenslotte het allerbelangrijkste! Ik wens iedereen een fijne zomer!

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.