Boert bewust

Ik mag deze week weer; eindelijk weer een ledenbijeenkomst. Misschien is het wel het nieuwe normaal, dat we vooral via de digitale wereld met elkaar in gesprek gaan, maar de fysieke ledenbijeenkomsten zijn toch wel de allerleukste bijeenkomsten!

De verbinding met de samenleving  en de betrokkenheid van de consument met onze sector lijkt  soms erg ver te zoeken. Daar waar tijdens de Corona-periode meer lokaal gekocht wordt, omdat dit toch als ‘veiliger’ bestempeld werd, rijst natuurlijk wel de grote vraag of dit na Corona ook zo zal blijven. Of kiest de consument dan toch weer voor de portemonnee en het gemak van de supermarkt?

In maart van dit jaar heb ik, vanuit mijn portefeuille markt & maatschappij de eerste bijeenkomsten van ‘Boert Bewust’ mogen voorzitten. Tijdens deze bijeenkomsten probeert LTO de deelnemers enthousiast te krijgen om de verbinding met onze samenleving te zoeken. Door gezamenlijk op te trekken kan er uiteindelijk middels de opzet van een eigen Boert Bewust-Streek  een goede dialoog,  wederzijds respect en meer betrokkenheid van de samenleving gecreëerd worden.

Als wij als sector met elkaar proberen om onze samenleving zo goed mogelijk te informeren en te laten zien wat we allemaal doen, zal de betrokkenheid bij onze sector groter worden. Met de vele vakantiegangers in eigen land afgelopen zomer heeft iedereen weer kunnen zien hoe mooi Nederland is en laten wij als sector nou eens laten zien welke bijdrage wij hier aan leveren! 

Wellicht dat een concept als Boert Bewust, mede gestimuleerd door LTO, een super mooie bijdrage aan meer betrokkenheid  bij de sector kan leveren. Ik kijk uit naar de 3 bijeenkomsten deze week, en hoop dat er in iedere Noordelijke provincie een aantal enthousiastelingen zijn die op staan en die samen willen proberen om met Boert Bewust aan de slag te gaan. Want één ding staat nog altijd bovenaan; de Maatschappij dat zijn wij mét elkaar; boeren, burgers én consumenten!

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.