Gladiolen

Toch gladiolen in Nijmegen

Hoewel de Nijmeegse Vierdaagse niet doorging vanwege corona, heerste er dinsdag toch een Vierdaagsesfeer in de stad. Er werden tweeduizend gladiolen verkocht, de bloem die normaliter wordt uitgereikt bij de finish van het wandelevenement.

De opbrengst gaat naar het Marikenhuis in Nijmegen. De Vierdaagsebloemen werden voor 3,50 euro per bosje van vijf à zes gladiolen aan de man gebracht. De actie komt uit de koker van de afdeling Rijk van Nijmegen. ‘Hiermee helpen we de gladiolenteler Johan Denissen uit Odiliapeel deels van zijn gladiolen af’, zegt bestuurslid Herbert Verploegen van de afdeling.

‘Wij betalen hem de kostprijs met een klein plusje. De marge gaat rechtstreeks naar het Marikenhuis, een ontmoetingsplek voor mensen die worden geconfronteerd met kanker. En de gratis pr komt ten goede aan de agrarische sector’, vervolgt Verploegen.

Dinsdag zou de Nijmeegse Vierdaagse eigenlijk van start zijn gegaan. Burgemeester Hubert Bruls nam de gladiolen symbolisch in ontvangst. Volgens Verploegen was de burgemeester enorm enthousiast. ‘Hij vond het mooi dat we hiermee het Marikenhuis steunen. Ook het feit dat wij dit in de binnenstad doen, vond hij goed. Daarmee promoten we de boerensector en komen we volgens hem ook uit de boerenbubbel.’

Bron: Nieuwe Oogst