Opnieuw taxaties in ganzenrustgebieden Gelderland

Alle percelen in Gelderse ganzenrustgebieden worden voortaan weer automatisch getaxeerd.

De provincie Gelderland had BIJ12, die de schadeafwikkeling voor de provincie uitvoert, de opdracht gegeven om in 2018 een deel van de percelen in de rustgebieden niet laten taxeren op ganzenschade. Want het ging volgens de provincie om percelen met natuurgras. LTO Noord vond dit onterecht en heeft dit – met hulp van provinciaal statenlid Bennie Wijnne van de SGP- aangekaart bij de provincie.
Met succes. De provincie heeft BIJ12 opdracht gegeven om de schade op deze percelen alsnog vast te stellen en uit te betalen. De keuze om in 2018 geen taxaties te laten uitvoeren, betitelt de provincie als een inschattingsfout.

Zuinig zijn op deze regeling
Dirk Dekker, bestuurder LTO Noord regio Oost met fauna in zijn portefeuille, is blij met de toezegging. ‘Het vertrouwen is hiermee voor een stuk hersteld’, zegt hij. ‘We moeten zuinig zijn op deze regeling waarvoor veel draagvlak is. Het is een voorbeeld voor andere provincies. De afspraak is dat we in 2020 het beleid evalueren. Als er tussentijds iets gewijzigd wordt, kan dat niet zonder overleg.’
Lees meer op: Gelderland geeft fout rond taxaties toe

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.