bufferstrook notenteelt

Notenteelt ook iets voor jou?

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten.

In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten. De teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij en notenbomen hebben een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is! Maar hoe begin je met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden en hoe werkt een bufferstrook van notenbomen? 

Ontdek de kansen van de teelt van noten
Op deze en alle andere vragen geeft het project Noten uit Overijssel het antwoord. In oktober en november worden gratis oriëntatiebijeenkomsten gehouden in het Vechtdal, Twente en Salland over de notenteelt op het agrarisch bedrijf. Ook kunnen belangstellenden mee op excursie naar het notenbedrijf Mobipers in Zoelen om meer te leren over het telen en de verwerking van noten.

Geef je op voor de gratis oriëntatie
Nieuwsgierig of de notenteelt iets voor jou kan zijn? Kom dan naar de oriëntatiebijeenkomsten op 24 oktober in Lettele, 29 oktober in Almelo of 4 november in Vilsteren. Kijk voor opgave en meer informatie op www.projectenltonoord.nl/notenteelt

Klik hier voor de flyer Notenteelt, daar pluk jij de voordelen van!