agrobiodiversiteit

Film: tips over kleine natuurmaatregelen

Laat eens snoeiafval of een stapel (oude) dakpannen liggen in een ‘verloren hoekje’ op het erf. Maar ook nestkastjes ophangen of een poel aanleggen horen bij voorbeelden van kleine natuurmaatregelen om de biodiversiteit te bevorderen. Zoogkoeienhouders Miriam en Paul ten Velde uit Almelo delen hun ervaringen in een film, gemaakt in het kader van het project Natuurlijk Kapitaal.

‘Je kan al heel veel dingen realiseren in je dagelijkse gang van zaken en manier van werken zonder dat het invloed heeft op jouw bedrijfsvoering’, zegt Paul ten Velde.
 
 
 
In verband met de maatregelen van het RIVM rond de bestrijding van het coronavirus was het de afgelopen tijd niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Daarom zijn er vanuit het project Natuurlijk Kapitaal enkele filmpjes gemaakt. Deze gaat dus in op kleine natuurmaatregelen.
 
Inspireren
Het project Natuurlijk Kapitaal in de landbouw wil agrarische ondernemers informeren en inspireren over natuurinclusieve landbouw in provincie Overijssel. In dit project werken LTO Noord en Overijssel Particulier Grondbezit samen met de Provincie Overijssel.