Kievitsbosch Raalte

'Agrarische ondernemers stimuleren om te proberen'

VKO-projectleider Michaela van Leeuwen krijgt een rondleiding van deelnemer van het eerste uur, Rik Kievitsbosch uit Raalte. Samen gaan ze in gesprek over het beter benutten van eigen ruwvoer, koecomfort verbeteren en het vervolg van Vruchtbare Kringloop Overijssel.

‘Ik wil deelnemers stimuleren om maatregelen te proberen.’

De 31-jarige Rik Kievitsbosch begint zijn rondleiding in de leghennenstal die in 2016 is gebouwd. Een deel van de kippen heeft beschikking over een binnen-en buitentuin. 45.000 leghennen leggen daar dagelijks een eitje voor de Nederlandse en Duitse consument. Het bedrijf dat Kievitsbosch samen met zijn ouders runt, is al zolang hij zich kan herinneren een combinatie van melk- en pluimvee. Naast de leghennen houden ze 65 melkkoeien met bijbehorend jongvee en ook de landwerkzaamheden doen ze grotendeels zelf.

Kievitsbosch wil op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in beide sectoren. ‘Ik zou ook niet anders willen. De combinatie biedt afwisseling en uitdaging, daar ben ik wel van. Ik probeer beide bedrijfstakken continu te verbeteren.’ Dat is ook de reden dat de Overijsselse veehouder zich zes jaar geleden heeft aangesloten bij Vruchtbare Kringloop Overijssel (VKO). Doorontwikkelen, bijblijven en zich laten inspireren door andere agrarisch ondernemers. Nog steeds is de ondernemer enthousiast over het project dat ondernemers stimuleert hun mineralenkringloop te optimaliseren. Hij sluit daarom ook de komende twee jaar weer aan bij het project. ‘Als je aan een studieproject kunt deelnemen dat wordt gesteund door de grootste landbouw- en zuivelorganisaties, weet je dat je er als bedrijf gemak van gaat krijgen. Zo werkt dat in de pluimveehouderij ook’, stelt Kievitsbosch.

Lees meer via deze link, een artikel welke onlangs in Nieuwe Oogst stond...

Vruchtbare Kringloop Overijssel is een initiatief van LTO Noord, ForFarmers, Agrifirm en Rabobank.  De projectcoördinatie is in handen van Projecten LTO Noord.’