vlinder

Start verkiezing Groene Twinkeling 2020

Welk bedrijf verbindt bedrijfsvoering en biodiversiteit? Doe jij ook mee aan deze verkiezing, zou toch super zijn als een boer wint.

Het bedrijf uit Overijssel met de grootste inzet voor biodiversiteit maakt kans op de Groene Twinkeling, de groenste prijs voor ondernemend Overijssel. Bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van biodiversiteit kunnen zich de hele maand november inschrijven via deze link.

Doe ook mee!
De Groene Twinkeling is een prijs die staat voor een economische en ecologisch vitale toekomst en stimuleert bedrijven zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Bedrijven die in aanmerking komen nemen maatregelen ten behoeve van biodiversiteit of zetten zich op een andere manier hiervoor in. Moeilijk? Een bedrijf kan al eenvoudig een bijdrage leveren door bijvoorbeeld op het bedrijventerrein biodiversiteit tastbaar te maken. Dat kan door het zaaien van wilde inheemse bloemen of het planten van inheemse bomen en struiken. Bedrijven die langer bezig zijn met biodiversiteit hebben circulariteit in de hele werkwijze geïntegreerd. Biodiversiteit vertegenwoordigt een enorme economische waarde.

De afgelopen jaren zagen we veel prachtige initiatieven voorbijkomen en indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Van Online warenhuis Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo tot bakkerij Slatman in Hardenberg. Welk bedrijf wordt in 2021 de groenste ondernemer van Overijssel?

Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? Meld je dan aan voor de Groene Twinkeling en schrijf je nu in!

Winnaars van de afgelopen jaren

2020: Melkbrouwerij uit Lettele

2019: Kinderdagverblijf 't Werkel uit Zwolle

2018: Bakkerij Slatman uit Hardenberg

2017: Ecologisch landbouwbedrijf Overesch uit Raalte

2016: Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle

2015: Unipro uit Haaksbergen, totaal aanbieder van vloersystemen

2014: Vechtdal Hoeve uit Ommen combineert landbouw, natuur, recreatie, educatie èn koelinair

2013: Afvalverwerkingsbedrijf Twence uit Twekkelo

2012: Infraspecialist Roelofs B.V. uit Den Ham

Bron: Landschap Overijssel