akkerbouw

Het visitekaartje van Oost-Nederland in vizier bij politiek


‘De land- en tuinbouw in Oost-Nederland is een krachtige, gevarieerde en dynamische sector. Zij draagt rond de tien procent bij aan het inkomen en werkgelegenheid in Overijssel en Gelderland’. Zo begint het ‘verkiezingspamflet’ dat LTO Noord regio Oost naar alle politieke partijen in Gelderland en Overijssel heeft gestuurd.

In maart 2019 zijn de provinciale verkiezingen. De provinciale politieke partijen schrijven momenteel hun verkiezingsprogramma’s hiervoor. Met het verkiezingspamflet brengt LTO Noord regio Oost de aandachtspunten die spelen rond de land- en tuinbouw onder hun aandacht.

In de flyer wordt bijvoorbeeld benoemd dat de inspanningen van de agrarische sector voor de water- en bodemkwaliteit ondersteuning verdient. Ook het belang van snel internet, ruimte voor bedrijfsontwikkeling en procesgelden voor collectieve asbestsanering komen aan bod. Daarnaast gaat LTO Noord regio Oost in op haar standpunten rond zonneakkers, de energietransitie en de verplaatsingsregeling voor de Gelderse glastuinbouw.

In gesprek

Naast het verspreiden van het pamflet zetten de regiobestuurders van LTO Noord regio Oost in op een gesprek met politieke fracties over deze en andere aandachtspunten in de provincies. Tegelijkertijd wordt voor een breder beeld van het werk en de inzet van onze leden in Gelderland en Overijssel verwezen naar ons magazine ‘De Kracht van Oost’.

Het pamflet kunt u hieronder downloaden:

De kracht van de land- en tuinbouw - LTO Noord regio Oost