op bezoek bij de boer, kinderen, lutjegast

Boert Bewust en Boerderijeducatie op de Veluwe

Als boer of tuinder merkt u vast dat de samenleving veranderd en steeds minder weet van de boeren en tuinders in haar omgeving. Daarom is het steeds belangrijker om als boer(in) of tuinder het gesprek aan te gaan met de mensen om u heen.

Vorige week maandag, 26 november, hebben Boert Bewust en Boerderijeducatie zich gepresenteerd op de Veluwe. Twee manieren om de verbinding met de samenleving te zoeken. Boert Bewust doet dat door activiteiten te organiseren op én buiten het erf en zoekt daarbij samenwerking met niet-agrarische gebiedspartijen. Boerderijeducatie is gericht op kinderen. Als educatieboer, aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland, ontvangt u kinderen op uw bedrijf en geeft u hen tegen een vergoeding les over de herkomst van ons voedsel en de activiteiten op de boerderij of tuinderij.

Het is vanaf nu mogelijk om mee te doen aan beide projecten. Woont u op de Veluwe en wilt u graag meer informatie?

In januari worden er vervolgactiviteiten voor beide projecten georganiseerd. Voor degene die interesse hebben om (in een later stadium) deel te nemen aan Boert Bewust of willen meedenken over de opstart van IJsselvallei Boert Bewust wordt op woensdagavond 16 januari 2019 een verdiepingsbijeenkomst georganiseerd. Hierbij zullen ook andere partijen en organisaties aanwezig zijn om met ons mee te denken over de streekorganisatie. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda! Meer informatie volgt t.z.t. Aanmelden kan bij Juul Smeets, via: jsmeets@projectenltonoord.nl

Voor de ondernemers die graag educatieboer willen worden organiseren we een tweede bijeenkomst in januari waarin we dieper ingaan op het opleidingstraject en de organisatie van Boerderij Educatie. Daarna starten we met de Cursus Belevend Leren. Aanmelden kan bij Hanneke Stegeman, projectcoördinator van Boerderijeducatie in regio Oost via: hstegeman@ltonoord.nl.  

We hopen op veel enthousiaste reacties!