Zwarte Cross

'Zwarte Cross' voor leden op Dag van Oost

Het verhaal achter de 'Zwarte Cross' sluit aan bij thema ledendag: 't kump wel goed!

Wie Zwarte Cross zegt, zegt Achterhoek, superdroge humor, eigenzinnigheid, ondernemerschap en ook trots op het platteland, veerkracht en doorzetten vanuit eigen kracht. Hoe de organisatie dit flikt, horen onze leden op de Dag van Oost op donderdag 28 maart.

Een van de drijvende krachten achter dit inmiddels grootste festival van Nederland, Ronnie Degen, neemt boeren en tuinders mee in zijn denk- en handelwijze. Degen, tevens bekend als manager van boerenrockbands als Bökkers, en voorheen The Heinoos, Jovink en Normaal, komt uit een ondernemersgezin en begrijpt goed de dynamiek van het ondernemerschap.

Dagje crossen bij Teunis en Ans

Zijn inspirerende verhaal sluit aan bij het thema van de Dag van Oost: ’t kump wel goed. Want wat begon met een dagje crossen op het land van Teunis en Ans in Hummelo, met afsluitend een optreden van Jovink, is ruim twintig jaar later uitgegroeid tot het grootste festival van Nederland. Hoe je dat voor elkaar krijgt met de nodige eigenzinnigheid, trots op eigen streek, de schouders eronder, keuzes maken en omgaan met tegenslagen, weet Degen als geen ander.

Miljoenenbedrijf

Degen staat ook aan de wortels van de Feestfabriek, bekend om haar festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana. Ondanks dat hij – samen met zijn medeoprichters – een miljoenenbedrijf leidt, blijft samen plezier maken en lachend naar je werk gaan, zijn belangrijkste drijfveer. Hoe hij dat voor ogen houdt, vertelt hij tijdens de Dag van Oost.

Ronnie Degen is een van de sprekers op de Dag van Oost. Over de verdere invulling van het programma informeren wij u zodra hier meer over bekend is.

Aanmelden

De Dag van Oost, de ledendag voor onze boeren en tuinders in Overijssel en Gelderland, wordt op donderdag 28 maart van 10.00-14.00 uur gehouden in theater Orpheus in Apeldoorn. Wilt u deze dag niet missen? U kunt zich aanmelden via deze link, dan bent u verzekerd van een plek.