gezond eten supermarkt winkelwagen

Spelenderwijs leren over de impact van eten

Onderzoekers van de universiteit Twente werken aan interactieve spelomgeving. Hierin kunnen kinderen ontdekken wat er allemaal moet gebeuren voordat er eten op hun bord ligt en wat de voedingsstoffen voor hun lichaam doen nadat ze het op eten.

Het dieet van de Nederlandse consument is vaak niet gezond. Wat wij in Nederland eten heeft daarnaast vaak een grote impact op het milieu.

Onderzoekers en studenten van de Universiteit Twente gaan daarom werken aan het ACHIEVE-project: een interactieve spelomgeving om kinderen spelenderwijs te laten ontdekken wat de impact is van eten op hun gezondheid en natuurlijke omgeving.

Consequenties van keuzes in supermarkt
Voor dit project werken ze samen met onder meer LTO Noord, Mineral Valley Twente, lokale boeren en supermarktondernemer Leussink Retail Groep. LTO Noord denkt mee in het project en LTO Noord Fondsen is co-financier. Waarom? LTO Noord vindt het belangrijk dat boeren en burgers dichter bij elkaar komen te staan. Deze interactieve spelomgeving kan een innovatieve manier zijn om dit te bereiken. Daarnaast ziet LTO Noord dit als interessant instrument om consumenten bewust te maken van de consequenties die hun keuze in de supermarkt heeft en hen te interesseren voor het voedsel dat leden lokaal produceren.  

Meer info via deze link.

LTO Noord Fondsen heeft financieel bijgedragen aan het project.

Bron: Universiteit Twente