bloesem, fruit

Oogst van Oost: dit hebben wij voor u bereikt in het eerste kwartaal van 2020

Voor u, voor Nederland en voor ons is het een bewogen voorjaar. Naast onze inzet rond de gevolgen van het coronavirus en het stikstofdossier gaat het werk voor u binnen LTO Noord regio Oost ook in deze tijden door.

'Het lijkt voor mij al maanden terug dat wij in de Zwolse rechtbank waren om leden bij te staan tegen de spoedprocedure beweiden en bemesten, die overigens na afloop werd ingetrokken, maar dat was begin maart', zegt Ben Haarman, voorzitter LTO Noord regio Oost. 
 
Enkele voorbeelden
'Om u een indruk te geven waar wij ons in de regio voor hebben ingezet dit eerste kwartaal van 2020, noem ik er hier enkele. Denk bijvoorbeeld aan boeren die zelf nitraatmetingen doen binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel, een nieuwe taxatiewijze voor de schade door edelherten op de Veluwe, het principeakkoord dat is bereikt over de aanleg van aardgasleidingen door boerenland, het meer zichtbaar maken wat boeren bezighoudt via onze Facebook- en Instagramcommunity Boeren Buren, de proeftuin Boer aan het Roer en de start van LTO Ledenzorg.'
 
Samen
Wat LTO Noord regio Oost in het eerste kwartaal van 2020 aan voornaamste resultaten, inzet en activiteiten heeft gepleegd, leest u hieronder in de ‘Oogst van Oost’. Resultaten die bijdragen aan uw bedrijfsvoering, uw omgeving of onze gehele sector. Successen die we samen met leden, afdeling- en regiobestuurders, LTO Nederland en/of externe partijen behalen.