Veiligheid voorop met korting op elektrakeuringen voor boeren in Twenterand

Eén op de vier branden bij bedrijven heeft een elektrische oorzaak. Een brand in een stal heeft nare gevolgen: niet alleen voor uw pand, maar ook voor uw vee.

Regelmatige controles van uw elektronische installatie voorkomt schade door brand. Bij het verzekeren van uw gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsschade is het zelfs verplicht één keer in de vijf jaar een elektrakeuring uit te laten voeren. Voor LTO Noord is veiligheid een belangrijk thema. Daarom biedt LTO Noord agrarische ondernemers in gemeente Twenterand € 250 korting op een elektrakeuring.

Wat houdt een elektrakeuring precies in? Bestuurder en melkveehouder Marcel Grashof geeft inkijk in de elektrakeuring die hij liet uitvoeren op zijn bedrijf. De elektra-inspecteur loopt samen met hem door zijn bedrijf en wijst op aandachtspunten. Marcel krijgt tips om zijn brandveiligheid te verhogen. Na het bedrijfsbezoek krijgt hij een rapport waarin duidelijk staat of zijn installatie wel of niet aan de veiligheidseisen voldoet. Voldoet de installatie, dan krijgt hij een rapport met daarin de goedkeuring. Zijn er gebreken? Dan staan deze ook in het rapport. Wat was voor Marcel een echte eye-opener?

 

Ontvang € 250 korting op een elektrakeuring
Maak nu een afspraak voor een elektrakeuring bij Parkstad Inspecties via LTO Ledenvoordeel of een ander onafhankelijk adviesbureau. Dan verkleint u de kans op brand en bent u goed verzekerd als het toch misgaat. Agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand die een elektrakeuring (hebben) laten uitvoeren, kunnen € 250 vergoed krijgen via LTO Noord. Als een inventarisatie minder kost dan de maximale vergoeding, geldt dat de vergoeding overeenkomt met het factuurbedrag. Deze vergoedingsactie is geldig met terugwerkende kracht voor elektrakeuringen die in 2020 zijn opgesteld en voor aanvragen tot en met 31 mei 2021.

Welke elektrakeuring kies ik?
Er zijn verschillende elektrakeuringen. De meest voorkomende zijn NEN 3140 (SCIOS Scope 8), SCIOS Scope 10 en SCIOS Scope 12: 

  • De NEN 3140 is een keuring voor de elektrische installaties, die gericht is op (arbeids)veiligheid. Met deze keuring voldoet u aan de Arbowet. 
  • De SCIOS Scope 10 is een brandrisico-inspectie voor elektrisch materieel, gebaseerd op de NTA 8220. Deze inspectie wordt vaak door de verzekeraar gevraagd.
  • De SCIOS Scope 12 is een inspectie van zonnestroominstallaties (zonnepanelen). 

Het is ook mogelijk om inspecties te combineren. Kijk na bij uw verzekeraar welke keuring zij vragen of vraag advies bij het adviesbureau.

Wat kost een elektrakeuring?
De kosten van de elektrakeuring zijn afhankelijk van welke keuring u kiest, de grootte van uw bedrijf en het aantal verdelers. Gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de 450 en 1000 euro.

Ondernemersfonds Twenterand
Vanuit het Ondernemersfonds Twenterand is er jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. LTO Noord afdeling West Twente gebruikt een deel van dit geld voor elektrakeuringen. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.

Vergoeding aanvragen
Een vergoeding aanvragen kan door het formulier hieronder in te vullen vóór 1 juni 2021.

Uw gegevens
*
*
*
*
*
*
*

Uploaden documenten
*
*