'Zicht op bodemstructuur' zoekt Flevolandse deelnemers

Het Flevolandse project ‘Zicht op de Bodemstructuur’ heeft in één jaar tijd al veel goede resultaten opgeleverd. Tijdens deze succesvolle testfase heeft een flink aantal boeren nieuwe, interessante inzichten over de eigen bodem opgedaan.

Bent u benieuwd naar hun ervaringen en de ervaringen van de bodemexperts, lees dan meer op http://bodemenwaterflevoland.nl/projecten/zicht-op-de-bodemstructuur

Is 'Zicht op de Bodemstructuur' iets voor u?
Het project Zicht op de Bodemstructuur bestaat uit twee fases. In fase A graaft u samen met uw buur(t)man en een bodemexpert een profielkuil. Deze wordt vervolgens van top tot teen beoordeeld; van de structuur en de bodemopbouw tot aan de verdichting en het bodemleven. Vervolgens kunt u verder met Fase B. Fase B bestaat uit een jaarlijks bedrijfsbezoek door een bodemexpert en twee groepsbijeenkomsten; onder begeleiding van een deskundige gaat u de bodemkwaliteit nu daadwerkelijk verbeteren of voor de toekomst behouden. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden resultaten en ervaringen gedeeld. En daarnaast is er nog een jaarlijkse kennisdag.

Meld u aan voor het project Zicht op de Bodemstructuur!
Er zijn nog een aantal plekken vrij dit jaar. In het project neemt u samen met uw buur(t)man én een deskundige de bodemkwaliteit van uw grond onder de loep. Het doel? Leren van de bodem én van elkaar.

Aanmelden kan tot 20 april 2017. Mail naar projecten@flevolandsagrarischcollectief.nl of bel Anna Zwijnenburg op 06-53208772 of Albert Jan Olijve op 06-51899579.

Special 'Zicht op de bodemstructuur'