Koeien Weide Oudewater

Oogst van West: Dit hebben wij voor u bereikt in het eerste kwartaal van 2020

Voor u, voor Nederland en voor ons is het een bewogen voorjaar. Zoals u bijna dagelijks kunt lezen in onze extra nieuwsbrieven, haalt LTO alles uit de kast om de gevolgen van het coronavirus voor onze sector het hoofd te kunnen bieden. Ook de ontwikkelingen rond stikstof volgen elkaar snel op en LTO Noord regio West is in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland actief bezig met dit dossier.

Naast het corona- en stikstofdossier, gaat de inzet op het behartigen van uw andere belangen gewoon door. Om u een indruk te geven waar wij ons in regio West voor hebben ingezet, noem ik hier enkele voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan het succes van de Online Kringloopcoach, zo’n 384 agrarisch ondernemers uit Zuid-Holland hebben deelgenomen aan de cursus om kennis en ervaringen te delen over kringlooplandbouw. Of het succesvolle ‘Zon op Dak’ project, met steeds meer deelnemende gemeenten. En de brede aanpak van Boeren Buren, eerst alleen in regio West, maar nu LTO Noord breed: het meer en beter zichtbaar maken wat boeren bezighoudt via onze Facebook- en Instagramcommunity. Mooie resultaten om te delen en waar wij trots op zijn, want dagelijks zijn wij voor u als lid aan het werk, zichtbaar en onzichtbaar.

In de Oogst van West leest u wat LTO Noord regio West in het eerste kwartaal heeft bereikt voor u als lid. Resultaten die bijdragen aan uw  bedrijfsvoering, uw omgeving of onze gehele sector. Successen die we samen met leden, afdeling- en regiobestuurders, LTO Nederland en/of externe partijen behalen.

Voor nu, blijf gezond!

Nico Verduin,
Voorzitter LTO Noord regio West