Team regio West verwelkomt twee nieuwe beleidsadviseurs water en bodem

LTO Noord regio West heeft sinds 1 november het team versterkt met beleidsadviseurs Emma Knol en Jacco Hoogendam op het thema water en bodem. Om ze wat beter te leren kennen, stellen wij ze graag even kort voor.

Emma Knol is 23 jaar en afgestudeerd Master of Science in Marine Biology en Wetenschapscommunicatie. Van jongs af aan is zij gefascineerd door alles wat leeft. Binnen de onderzoeken van haar studie kwamen wetenschap en maatschappij niet met elkaar in aanraking en daarom heeft ze ervoor gekozen om in haar tweede masterjaar Wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit te studeren. Binnen deze opleiding liep zij stage bij Natuurmonumenten en kreeg hier inzicht in de functies van sociale media en deed ervaring op binnen het landbouwdossier. Hier werd haar belangstelling voor de agrarische sector verder gewekt.

Emma Knol: “Bij LTO Noord hoop ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de agrarische sector en dan met name op het vlak van water en bodem. Mocht je willen kennismaken, neem gerust contact op. Ik ben bereikbaar via eknol@ltonoord.nl of 06-14 87 28 33.

Jacco Hoogendam heeft de afgelopen tien jaar gewerkt als bestuurssecretaris van grote ondernemingspensioenfondsen, waaronder die van KLM. In deze functie heeft hij veel ervaring opgedaan met beleidsmatige ondersteuning van bestuurders en belangenbehartiging.

“De Nederlandse pensioensector lijkt in veel opzichten op de landbouw. Beide horen bij de wereldtop, stuiten op grenzen en zijn onderwerp van veel publieke discussie”, vertelt Hoogendam. “Ik kijk ernaar uit om samen met jullie en onze bestuurders pal te staan voor de agrarische ondernemers in onze regio. Dat is een belangrijke motivatie om bij LTO Noord te gaan werken. Ik zie veel kennis binnen onze organisatie. Het spreekt me ook aan dat de organisatie volop in ontwikkeling is.”

Jacco Hoogendam heeft al 34 jaar een klein akkerbouwbedrijf met een eenvoudig bouwplan met suikerbieten, tarwe en mais op klei met veel organische stof. Wil je kennismaken met Jacco? Neem dan contact met hem op via
jhoogendam@ltonoord.nl of 06-14 87 28 53.

Over team West
Met 15 collega’s en ondersteuning van 2 stagiaires zetten wij ons in voor de belangenbehartiging van onze boeren en tuinders in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Bekijk het team
hier.