Avond voor themahouders PR Imago

Bij de bijeenkomst voor themahouders PR & Imago op 25 november 2019 vertelde Bert van Donselaar, voorzitter van de themagroep PR & Imago, de aanwezigen waar de themagroep op dit moment aan werkt, lichtte er enkele resultaten uit en blikte vooruit. Natuurlijk kwamen ook de actualiteiten aan bod.

PR activiteiten op Voorne-Putten
Rosalinda van der Poel van LTO Noord afdeling Voorne-Putten gaf daarna een presentatie over activiteiten die zij hebben georganiseerd en nog gaan organiseren met de commissie Boeren en Tuinders van Voorne-Putten. Al 20 jaar zijn ze actief op Voorne-Putten met als doel de land- en tuinbouw op Voorne -Putten in positieve zin onder de aandacht te brengen van burgers. Daarnaast streven zij er ook naar de jeugd te betrekken bij alles wat zich afspeelt op het boeren- en tuindersbedrijf. In de commissie zitten vertegenwoordigers uit de akkerbouw, veeteelt en tuinbouw, alle sectoren zijn dus wel vertegenwoordigd. 
Van Poldersportdag, schoolontbijt tot gezonde snacks uitdelen bij de avondvierdaagse en dit zijn nog maar enkele voorbeelden van alle activiteiten waar de commissie bij betrokken is. Afgelopen september waren ze bijvoorbeeld ook aanwezig bij het World Food Festival.  Een mooi voorbeeld van de jeugd betrekken is de Poldersportdag, dan komen ook allerlei thema’s aan bod. Van aardappels oogsten, koeien melken, tot een jager die meer vertelt over zijn bezigheden. De aanwezigen in de zaal waren onder de indruk van de inzet en professionaliteit.

Boert Bewust
Lisanne Oskam sloot de avond af met een presentatie over Boert Bewust, een platform voor boeren, tuinders en de samenleving. Op streekniveau organiseren deelnemers uiteenlopende activiteiten die passen bij de ondernemers en het gebied. Er zijn inmiddels 9 streken actief in regio Oost. Kijk voor meer informatie ook eens op www.boertbewust.nl of bekijk de websites van de streken. De themagroep van LTO Noord regio West wil de mogelijkheid verkennen om een pilot te ontwikkelen in regio West om in een of meerdere streken Boert Bewust op te zetten. 

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.