Drenthe ganzen

Ganzen verjagen in Utrecht: hoe doet u dat?

Bent u grondgebruiker in Utrecht en heeft u dit jaar last (gehad) van ganzen op uw percelen? En heeft u de vogels actief proberen te weren van uw land? Er zijn veel verschillende manieren om dat te doen; de Faunabeheereenheid Utrecht (FBE Utrecht) is benieuwd naar uw aanpak!

De FBE wil graag meer inzicht in de toepassing en het effect van deze middelen. Met een korte enquête brengen we in kaart welke maatregelen u in de afgelopen twaalf maanden heeft genomen en wat u van deze maatregelen vindt. Doe mee en maak kans op vier stuks ‘Angry fox’ ganzenwering!

Voor wie?
De vragenlijst is bedoeld voor alle grondgebruikers in de provincie Utrecht. Als agrariër doet u zelf misschien al veel moeite om ganzen van uw percelen te houden. Maar ook als u geen last heeft van ganzen of deze niet actief verjaagt, is uw mening van belang.

Waarom meedoen?
De LTO Noord is deel van het bestuur van de FBE. Wij vinden het belangrijk dat de inspanningen van de landbouw om ganzen in Utrecht te verjagen in beeld komen. Ook die van u! Registratie daarvan is er namelijk niet. Met uw deelname maakt u bovendien kans op vier stuks ‘Angry fox’ ganzenwering.

Hoe werkt het?
Ga naar: https://bit.ly/ganzenwering-utrecht. Invullen van de vragenlijst kost u een kleine tien minuten. Meedoen kan tot 1 juni. U kunt de vragenlijst anoniem invullen. 
Als u kans wilt maken op de vier stuks ‘Angry fox’ ganzenwering en/of op de hoogte wil blijven van de resultaten, laat dan uw gegevens achter. Over de uitslag van de loting kan niet gecorrespondeerd worden. Meedoen kan tot 15 juni. 

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onderzoekster Margot Veenenbos van CLM Onderzoek en Advies (0345-470761).