Webinar 'Laat de natuur het werk doen' op 22 september over bodembeheer

Hoe kun je als veehouder, akkerbouwer of fruitteler optimaal samenwerken met de natuur? Op zo’n manier dat de planten, de dieren én je bedrijf er allemaal van profiteren?

Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseren Utrechtse landbouw- en natuurorganisaties in het najaar vier online bijeenkomsten. De eerste, over bodembeheer, is op dinsdag 22 september om 19:30 uur.

Webinar op 22 september over bodembeheer
De eerste online bijeenkomst gaat over de basis van de landbouw: de bodem. Nick van Eekeren, schrijver van het boek 'Bodemsignalen', vertelt hoe je erachter komt met wat voor bodem je te maken hebt. En hoe je die bodem gezond kunt houden, hiervoor geeft hij praktische tips aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen, én om je eigen ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Schrijf je snel in voor de bijeenkomst en ontvang gratis (zo lang de voorraad strekt) het boek Bodemsignalen Grasland t.w.v. € 41,31.

In het najaar vinden nog drie bijeenkomsten plaats:

  • woensdag 14 oktober: Kruidenrijk grasland
  • woensdag 11 november: Voedselbossen
  • woensdag 9 december: Onderwerp nog niet bekend

De online bijeenkomsten zijn onderdeel van het programma “Duurzame Landbouw met Natuur Utrecht”, een samenwerking tussen LTO Noord en andere landbouw- en natuurorganisaties. Samen werken we aan duurzame en natuurvriendelijke agrarische bedrijfsvoering in de provincie Utrecht.