voedsel, voeding, tas met producten

Zuid-Hollandse Voedselfamilies organiseren challenge

Van 5 tot 15 oktober organiseren de Zuid-Hollandse Voedselfamilies de 80/20 challenge. 10 dagen lang voor 80% eten en drinken van Zuid-Hollandse bodem. Is dat mogelijk?

Met de 80/20 challenge daagt Voedselfamilies Zuid-Holland inwoners van de provincie uit om tien dagen zoveel mogelijk voedsel van Zuid-Hollandse bodem te eten. Deze challenge is een initiatief van de Voedselfamilies. Een open netwerk voor voedselinnovatie in Zuid-Holland. 

De toekomstdroom van Voedselfamilies is dat iedereen in Zuid-Holland in 2036 voor 80% van eigen bodem eet. Is dit een realistische doelstelling? Zij nemen graag de proef op de som. Met deze 80/20 challenge onderzoeken ze waar ze nu staan én ontdekken ze wat er nog nodig is om de doelstelling te halen. 

De Voedselfamilies organiseren de challenge in het kader van de Oogstweek van de Provincie Zuid-Holland. Op het programma staan voor de week o.a. de Oogstmarkt en de Oogstdag. Meer informatie: www.zuid-holland.nl/oogstweek. Ook meedoen? Op de pagina www.ikeetzuidhollands.nl is alle informatie over de challenge te vinden.

LTO Noord & Voedselfamilies Zuid-Holland 

LTO Noord is al sinds de voorbereiding van het netwerk Zuid-Hollandse voedselfamilies nauw betrokken en neemt op allerlei niveaus actief deel. Klik hier voor meer informatie.