Stad, regio en sector werken samen op World Food Festival!

In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is alles te vinden dat met verse en gezonde voeding te maken heeft. Dit is met eigen ogen te zien, beleven én proeven tijdens het World Food Festival (WFF) in Rotterdam en regio op 11, 12 en 13 oktober.

Het WFF is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met de gemeente Westland, de gemeente Hoeksche Waard, de gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank. Een unieke samenwerking tussen de verschillende gemeenten, sectororganisaties en andere partners.

Doorstart
Na een succesvolle World Food Day Rotterdam in 2017 startten begin dit jaar de voorbereidingen voor het evenement in 2019. Vanaf dit jaar omgedoopt tot World Food Festival Rotterdam, met meer partners en dit jaar staat Rotterdam en regio zelfs 3 dagen lang in het teken van ‘ons eten’.

Amelia Oei, projectleider World Food Festival Gemeente Rotterdam: “Wij willen het verhaal vertellen van de voedselregio rondom Rotterdam. Rond Rotterdam vind je alle bedrijven uit de hele economische voedselketen die ervoor zorgen dat wij dagelijks gezond en duurzaam voedsel kunnen eten: van zaadje tot tomaatje, van boer tot bord, van land tot klant. We hebben zoveel bedrijven als mogelijk geprobeerd in het programma op te nemen en daarmee een mooie afspiegeling van de voedselketen. Veel van die bedrijven zijn gevestigd in de gemeenten om Rotterdam heen. Daarom is de samenwerking met omliggende gemeenten en diverse sectororganisaties een mooie uitbreiding dit jaar waar ik erg trots op ben”.

LTO Noord als partner
Het gesprek aangaan met de burger en vertellen hoe wij ons voedsel produceren, dat is waarom LTO Noord het WFF zo belangrijk vindt en net als in 2017 ook dit jaar partner is. Het festival is een unieke kans om dichterbij de burger te komen als sector, het gesprek aan te gaan en verbinding te zoeken. LTO Noord is op 13 oktober prominent aanwezig bij de Markthal met een combine, een grote trekker en een traptrekkerparcours.

Publieksfestival over de reis van ons voedsel
Het World Food Festival is een publieksfestival gericht op de reis van ons voedsel. Bezoekers maken kennis met de vele aspecten van het eten dat in de regio wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, gegeten en gerecycled. Op zaterdag en zondag kunnen zij mee op excursie in de regio en op zondag 13 oktober is er een festivaldag in en rondom de Markthal. Kijk voor alle informatie over het programma op:
www.worldfoodfestival.nl