Rotterdam kinderboekenweek strobalenparcours

Ook één trekker in de stad trekt de aandacht

Ook één trekker in de stad – met flinke kiepwagen erachter – trekt de aandacht. ‘Na de actie van 1 oktober merk je wel dat iedereen erover praat, ook in Rotterdam’, zegt Rosalinda van der Poel, secretaris van LTO Noord afdeling Voorne-Putten.

De Kinderboekenweek heeft dit jaar het thema ‘Vervoer/Reis je mee’. Een mooie aanleiding om deze week met een trekker bij de feestelijke opening bij de Rotterdamse hoofdbibliotheek te gaan staan, vond de afdeling Voorne-Putten.
‘Dit is een laagdrempelige manier om iets te doen voor de agrarische sector. Door de trekker heb je een aanleiding om met mensen in gesprek te gaan. Een andere agrariër gaat volgende week met de trekker naar een basisschool om uitleg te geven’, vertelt Van der Poel.

Positieve sfeer
Bij de bieb stond niet alleen een trekker, maar een verscheidenheid aan voertuigen, zoals brandweer-, ambulance- en politiewagens. ‘In het openingswoord werd er verwezen naar de trekker. Door 1 oktober hangt er een positieve sfeer rond boeren, dat merk je aan de reacties’, aldus Van der Poel.
Naast de grote trekker was een overdekt parcours gemaakt voor traptrekkers, met strobalen en miniverkeersborden.
‘Het weer zat zondag helaas niet mee. Kinderen reageren wel enthousiast op de trekker. En daarna gaan ze scheuren op de traptrekkers’, lacht Van der Poel.

Flyer
Tijdens de actie werden de tweeduizend bibliotheekbezoekers met een flyer gewezen op het World Food Festival in Rotterdam en in de regio, op 11, 12 en 13 oktober.
Op zondag 13 oktober staan LTO Noord en Glastuinbouw Nederland met een trekker, een combine (van een loonwerker), een traptrekkerparcours, een kunstkoe en promotiemateriaal bij de Markthal. Op zaterdag kunnen bezoekers mee op excursie in de regio.
De festivalorganisatie wil inwoners laten zien dat in een straal van 30 kilometer om Rotterdam alles is te vinden wat met verse en gezonde voeding te maken heeft.
‘Iedere kans om het gesprek aan te gaan en verbinding te zoeken, moet je grijpen’, stelt Van der Poel.

Bron: Nieuwe Oogst