De voedselfamilies organiseren Zuid-Hollandse stikstofweken

De Voedselfamilies organiseren tot en met 15 juli de Zuid-Hollandse Stikstofweken. Tijdens de Stikstofweken gaan zij op expeditie in ‘stikstofland’. Om te ontdekken wat ’stikstof’ betekent en wat de kansen en mogelijkheden zijn. Zo organiseren zij webinars over hoe de stikstofproblematiek de landbouw raakt en gaan op excursie naar verschillende boerenbedrijven en een natuurgebied.

Iedereen is welkom om mee te doen met de webinars en deel te nemen aan de excursies: boeren, burgers en buitenlui. Iedereen met een passie voor de landbouw, de natuur en het voedselsysteem!

Ook LTO Noord levert een bijdrage aan het programma, zo is op 6 juli is het webinar: Kansenparade 'Een leven zonder Stikstofprobleem' en daar vertelt LTO Noord over het programma Vruchtbare Kringlopen

Het volledige programma en meer informatie is hier te vinden. 

Webinars:

  • Do 2 juli 10:00-12:00 Webinar ‘Stikstof en de ambtenaar’ Een kijkje achter de schermen van ‘de’ overheid. Hoe is het om als Rijks- en provinciaal ambtenaar te werken aan het stikstofdossier?
  • Ma 6 juli 15:00-17:00 Kansenparade ‘Een leven zonder Stikstofprobleem’ Met o.a. boerin-adviseur Saskia Joha van Hoeve Kazan, LTO Noord Regio West, Louise Bokhoven van de Milieufederatie en Guido Enthoven van het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie.
  • Wo 15 juli 10:00-11:30 Gesprek ‘Wat leerden we van de Stikstofweken?’ We gaan in gesprek met iedereen die zijn of haar lessen, nieuwe inzichten en openstaande vragen wil delen!

Excursies: 

  • Vr 3 juli 10:00-12:00 Excursie Proeftuin Precisiebemesting, Wassenaar Hoe werkt precisiebemesting in de melkveehouderij en wat zijn de resultaten tot nu toe? Trekker Herre Bartlema leidt ons rond.
  • Di 7 juli 15:00-17:00 Excursie Nieuwkoopse Plassen Natuurmonumenten Wat is het effect van (teveel) stikstof op dit natuurgebied? Boswachter John Pietersen verzorgt de excursie.
  • Do 9 juli 10:00-12:00 Excursie BD-Kaasboerderij Noorderlicht, Noordeloos Hoe worden de kringlopen gesloten op dit bedrijf en wat is het verdienmodel van Kees en Maria van Gaalen?
  • Vr 10 juli 10:00-12:00 Excursie Kringloopstal Hoeve Rust-hoff, Maasland Hoe werkt de kringloopstal op dit bedrijf en hoe bouwen Jeroen en Gusta van der Kooij aan hun verdienmodel?
  • Ma 13 juli 15:00-17:00 Excursie Bio-Vleesveehouder Hoeve Kazan, Nieuwveen De Limousin koeien van John en Saskia Joha eten 100% gras van eigen land. Hoe werkt deze wijze van vleesproductie?