Doorbraak duurzame streekproducten in Zuid-Holland

LTO Noord heeft op 14 oktober 2019 samen met partners een expertmiddag gehouden over streekproducten in de Horeca. Een vraag waar veel leden/boeren/afdelingen en boerencoöperaties tegen aanlopen.

Het vergroten van het aandeel duurzaam en regionaal geproduceerde producten in de foodservicemarkt in de regio Holland-Rijnland bleek een ambitie en wens van alle aanwezige ketenpartijen van boeren tot horecachefs. Toch blijkt het lastig te organiseren en daarom hebben we besloten hier samen in op te trekken. 
Eerste fase betreft het uitwerken van een businessmodel waaraan iedere partij zich committeert. Zo maakt dit project het voor inkopers uit de regionale foodservicemarkt mogelijk en makkelijk om duurzame regionale producten te gaan inkopen. Dit vormt een stimulans voor voedselproducenten om (verder) te verduurzamen en biedt hen duurzame afzetmogelijkheden. 
LTO Noord werkt samen met mede-initiatiefnemer Stichting Duurzame Horeca Leiden e.o. De Groene Hart coöperatie en de Proefschuur zijn o.a. betrokken boerenorganisaties. Begin 2020 werken we samen toe naar het businessmodel en bijbehorend plan.

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.