1. Onderzoek methaanreductie melkvee met zeewiersupplement

  Kansen voor zeewier als veevoer of als voersupplement voor vee komen steeds meer in het nieuws. LTO Noord heeft samen met BlueO2, Wageningen Livestock Research en andere partijen een onderzoeksproject opgezet om de effecten van zeewiersupplementen op methaanreductie bij melkvee te testen.

 2. Positieve vibe door ledendag regio Oost

  'Mijn dag is anders en mooier dan toen ik vanmorgen opstond.' Dat was een van de vele mooie reacties na afloop van de ledendag Dag van Oost.

 3. Nieuwe impuls met project 'Landbouw op Peil'

  Het project ‘Landbouw op Peil’ van Waterschap Vechtstromen en LTO Noord krijgt een nieuwe impuls. Er is tussen 2019 en 2021 voor boeren 1,4 miljoen euro beschikbaar voor diverse soorten maatregelen.

 4. Schade aan gras door edelherten volledig vergoed

  De provincie Gelderland gaat de schade aan gras door edelherten volledig vergoeden in het gebied rond Leuvenum en Staverden, op de Veluwe. De boeren hoeven de taxatie niet zelf aan te vragen.

 5. Lelystadse Boer zet handtekeningen onder duurzame keteninitiatieven

  Tijdens het Platform Circulair Flevoland in oktober 2018 heeft de Lelystadse Boer drie keteninitiatieven mede ondertekend.

 6. High tech Farming-hub Noord-Holland

  De regio Noord-Holland Noord is een belangrijk agrarisch productiegebied. In de regio is de gehele voedselketen aanwezig, van zaad tot verwerking. Met het opbouwen van een High Tech-hub in Noord-Holland draagt GreenPort Noord-Holland Noord bij aan stimuleren van precisielandbouw en daarmee aan een ...

 7. Onderzoek methaanreductie melkvee met zeewier van start

  Kansen voor zeewier als veevoer of als voersupplement voor vee komen steeds meer in het nieuws.

 8. Project Dubbel Doel Dieren afgerond

  In januari heeft de laatste sessie plaats gevonden met chef kok Robbert Kranenborg, om ondernemers binnen het project Dubbel Doel Dieren te ondersteunen in het zoeken naar nieuwe samenwerkingen.