Inzendingen bomen voor Floriade 2022 verloopt voorspoedig, maar inzenden kan nog

Floriade Almere 2022 biedt Nederlandse kwekers de uitgelezen kans om een bijdrage te leveren aan de zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De bomen, heesters en planten van de kwekers maken onderdeel uit van het Groene Stad Arboretum; een bomen- en plantenbibliotheek, waar de bezoekers straks letterlijk doorheen kunnen lopen. Waarbij de bomen met een botanische naam beginnend met een A in het noordwesten op het terrein worden geplant en bomen met beginletter Z in het zuidoosten. Het arboretum vormt het groene hart van de expo in 2022 én van de stadswijk die deels tijdens de expo en daarna op het Floriadeterrein verrijst.

Onlangs is gestart met de tweede ronde inzendingen voor bomen en heesters voor aanplant op het Floriadeterrein. Hier wordt door kwekers weer enthousiast op gereageerd. Inmiddels zijn ruim 80 bomen aangemeld en verschillende kwekers hebben toegezegd ook bomen te willen inzenden. Momenteel zijn we vooral op zoek naar bomen en heesters waarvan de botanische naam met de letter A tot en met M begint. Deze kunnen nog tot 17 januari 2019 worden aangemeld.

De bomen die worden ingezonden blijven virtueel aan de inzendende kwekers verbonden. Deze kwekers worden uitgenodigd hun bomen op de Floriade te volgen. Bovendien kunnen ze op gezette tijden met hun klanten de Floriade bezoeken. Ook al voordat de Floriade in 2022 haar deuren voor het publiek opent

Bron: LTO bomen en vaste planten