Cursus Vaste Plantenteelt start 24 oktober 2019

Ook dit jaar willen we een cursus Vaste plantenteelt organiseren. Omdat we deze cursus vaak in het midden/noorden geven, willen we deze nu ook in het oosten geven en wel bij Kwekerij Heutinck in Borculo. Daarnaast geven we deze cursus bij voldoende deelname ook weer in Boskoop (hierover zal binnenkort meer gepubliceerd worden). De eerste cursusmiddag is op 24 oktober 2019.

De cursus bestaat uit vijf donderdagmiddagen en wel op 24 oktober, 7 november, 14 november, 21 november en 28 november 2019. Alle middagen starten om 13.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Dit jaar zal dan deel 1 gegeven worden en volgend jaar deel 2.

Deze cursus probeert zo praktijkgericht mogelijk, alle aspecten van de vaste plantenteelt te behandelen, zowel de teelttechnische kant als ook de handelstechnische kant. Een belangrijk onderdeel vormt de achtergrond van de vaste plantenteelt, zoals rustmechanisme, bewaring, bemesting, maar ook sortiment en herkennen van ziekten en plagen.

De cursus Vaste plantenteelt wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de cultuurgroep Vaste planten van de vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen van LTO Nederland.

Klik hier voor meer info en voor aanmelding.

Bron: LTO Bomen, vaste planten en zomerbloemen