Boom van het jaar 2021

Ook dit jaar wordt door de LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen, gewerkt aan de verkiezing van de ‘Boom van het Jaar’. Zoals u gewend bent werd ‘Boom van het Jaar’ inclusief twee genomineerde bomen op een poster afgedrukt die via onder andere het vakblad voor de Boomkwekerij verspreid werd. De kwekers merkten dat de vraag naar de bomen die op de posters stonden fors toenam.

De LTO Cultuurgroep roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om thema’s voor de ‘Boom van het Jaar’ aan te dragen. Tevens vragen we u om aan te geven welke bomen u voor het betreffende thema wil nomineren. Een belangrijke voorwaarde voor het thema en de bomen is dat het bomen betreft die voldoende vanuit de Nederlandse kwekers voor handen zijn. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Het indienen van thema’s met te nomineren bomen kan tot 1 november 2020, door een mailtje te sturen naar info@ltobomenenvasteplanten.nl. De cultuurgroep kiest na een grondige afweging een thema uit de inzendingen. Vervolgens maakt een jury van deskundigen uit de voorgedragen bomen een keuze voor nominatie voor de verkiezing.

Zodra het thema bekend is, wordt u geïnformeerd en heeft u daarna nog de mogelijkheid om extra bomen voor de nominatie in te dienen die bij het betreffende thema passen.

Op de foto Parottia persica 'Vanessa': was gekozen als Boom van het jaar 2020.

Parottia persica 'Vanessa'

Bron: LTO bomen, vaste planten en zomerbloemen