Landschap

Column Sander Hendrikx: nieuwe regenpakken

Tis weer voorbij die mooie zomer. Iedereen kent dat liedje wel...

De zomer begon dit jaar al in april en er leek wel geen eind aan te komen. Vaak heb ik de laatste maanden naar een malse regenbui gesmacht. Lange tijd hebben de regenpakken bij ons aan de kapstok gehangen. Gelukkig is het weer nu omgeslagen en heeft de herfst zijn intrede gedaan.

Op de kwekerij ligt het afleveren in de zomermaanden grotendeels stil. Als dan het seizoen weer begint moet je er als het ware weer even inkomen. De voorraad weer actualiseren, zorgen voor voldoende kluitmateriaal, nieuw fust aanvoeren enzovoort. Toch is het wel een heel andere start dan voorbije jaren nu er geen fysieke beurzen zijn. Op deze beurzen zie je je vakgenoten en wordt er gesproken over het seizoen dat voor de deur staat. De stemming wordt er als het ware bepaald. Toch geeft het ook weer kansen. Nu zie je dat het nog belangrijker is om met je bedrijf ook digitaal bij de tijd te zijn.

Er zijn verschillende manieren om je bedrijf en product toch onder de aandacht te brengen al is het virtueel. Misschien is dat ook nog iets wat hier aandacht nodig heeft of verbeterd kan worden bedenk ik me nu. We kunnen gelukkig weer aan het rooien en afleveren. Bij ons betekent dat, dat de regenpakken weer van de kapstok kunnen. Elk jaar is het dezelfde ellende met die dingen. Misschien wel herkenbaar, je denkt dat ze allemaal nog mooi waterdicht zijn maar na een uur in de regen gestaan te hebben voel je dat je lijf al aardig nat begint te worden. Nog een aandachtspuntje… Na een belletje met de leverancier is er de volgende dag weer een voorraadje nieuwe pakken.
Hopelijk kunnen we straks weer terugkijken op een goed seizoen waarin er weer veel planten en bomen verhandeld mogen worden, vooralsnog ziet het er allemaal goed uit en is het imago van groen goed. Ik zou zeggen; let een beetje op elkaar blijf gezond en voorkom een verkoudheid: trek op tijd een nieuw regenpak aan!

Sander Hendrikx
bestuurslid LTO Vakgroep Bomen,Vaste Planten en Zomerbloemen

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.