bloemen

Uit het veld

Column door Johan Boere, bestuurslid cultuurgroep Zomerbloemen

2020 zal ons erg bijblijven als een bijzonder jaar waar we nog vaak aan terugdenken. Waar de eerste coronagolf en alle gevolgen ons erg verrasten zijn we nu de tweede golf aan het tackelen. Het is iets wat ons allen in meer of mindere mate raakt. Wat wij als ondernemers in het groen gemeenschappelijk hebben is dat het werk op de bedrijven gewoon doorgaat en dat de natuur niet wacht, de seizoenen volgen elkaar ook dit jaar gewoon op.

Maar alles eromheen voelt toch heel anders. De afzet, waar die erg problematisch was zo rond half maart hebben veel bloemen het daarna eigenlijk wel goed gedaan. Tot enkele weken geleden toen de regels in veel landen aangescherpt werden en sommige landen weer in lockdown gingen, de prijzen zakten weer maar lijken nu weer wat op te krabbelen.

Nogal een turbulente maar ook een dynamische tijd waarin we terechtgekomen zijn. Ontwikkelingen op het gebied van onder andere ict gingen hiervoor al snel maar zijn nu in een stroomversnelling gekomen, het blijft erg fascinerend om te zien wat er allemaal mogelijk is. Ook wij hebben deze week digitaal vergaderd met de cultuurgroep zomerbloemen.

Veel veranderingen komen ter sprake want er komt best wel wat op ons kwekers af. Neem ook gerust contact op als je dingen bij LTO onder de aandacht wilt hebben. We hebben best wel veel plannen en ideeën en hopen dat we in 2021 elkaar ook weer wat meer fysiek kunnen ontmoeten,

Johan Boere,
bestuurslid cultuurgroep Zomerbloemen


Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.