Weblog Mart Veltmans: Mark, Hugo ...

Bizarre tijden dat kunnen we gerust vast stellen. Corona laat overal zijn sporen na of het nu om de gezondheid van ons allen gaat, of over de diepe financiële gevolgen van deze pandemie. Maar dat het een impact heeft op ons dagelijks leven is een understatement denk ik.

Daarbovenop worden we nu geconfronteerd met een koude periode die we al lang niet meer gehad hebben met alle gevolgen van dien. Dat het een keertje afgeraden wordt om de weg op te gaan tot daar aan toe, maar strenge vorst in combinatie met sneeuw is nooit een goed teken. In verschillende culturen zal het spannend zijn hoe de planten het zullen overleven. Ook het sneeuwdek heeft nu al flinke schade aangericht maar strenge vorst in combinatie met zon kan straks zomaar een sluip moordenaar te zijn geweest. Als ondernemer doe je er alles aan om je planten te beschermen maar het kan zomaar zijn dat al die inzet helaas niet toereikend is geweest. Voor ieder van jullie succes en hopelijk valt de schade mee.

In de belangenbehartiging doen wij met zijn allen ons uiterste best om alle zaken die voor de sector van belang zijn zo goed mogelijk in beeld te hebben en waar nodig actie op te zetten. Soms ook onverwachte zaken die ineens opdoemen, denk bijvoorbeeld aan de Brexit en ja we wisten dat er zaken anders geregeld moesten worden, het VK wordt door de EU nu gezien als een derde land met alle fyto zaken die daar bij horen maar als sector stonden we goed opgesteld we hadden ons huiswerk af en samen met Naktuinbouw en de NVWA hadden we alle denkbare scenario’s doorgewerkt maar dat het VK van het ene op het andere moment de spelregels eenzijdig veranderde dat bracht veel onbegrip teweeg maar ook dat hebben we kunnen tackelen.

Aan de zijlijn is het altijd makkelijk, iedereen heeft een mening over hoe onze regering omgaat met alle coronamaatregelen, maar ga er maar aanstaan om met een klein team het goed te doen voor 17 miljoen Nederlanders. Wat mij betreft de complimenten en uiteindelijk beter save than sorry, zodat we binnenkort weer terug kunnen naar het normale leven. Dan kunnen we er wel weer meer op uit en hebben wellicht minder tijd voor onze naasten. Wat beter is mag u zelf invullen. Maar wij als vakgroep zijn er klaar voor als u ons nodig heeft.

Mede namens Aad, Caroline, Marco, Remco, Sander, Michiel, Jan, Anneke, Gerrit, Arno

Jan Veltmans

Jan Veltmans

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.