Aanvragen Fonds Kleine Toepassingen

De CEMP Vollegrondsgroenten, Peter van ’t Westeinde, heeft aan aantal aanvragen gedaan bij het Fonds Kleine Toepassingen (FKT). Al deze aanvragen zijn door het FKT goedgekeurd en deze aanvragen kunnen nu ingediend worden bij het CTGB.

Voor het middel Oblix 500 SC, met de werkzame stof ethofumesaat is een aanvraag gedaan in de volgende gewassen: Aromatische kruidengewassen, waaronder peterselie; peulgroenten; spinazieachtigen inclusief snijbiet en knolselderij. Deze aanvraag is wat verder in het proces en zou dus, als alle gegevens door het CTGB goed beoordeeld kunnen worden, voor het seizoen 2019 al een oplossing kunnen zijn.

Ook is voor het middel Teppeki een aanvraag gedaan welke toegezegd is door het Fonds Kleine Toepassingen. Voor Teppeki wordt een uitbreiding gevraagd in o.a. courgette in de buitenteelt, kruidenteelt, aardbei in de open lucht, boon, erwt en sluitkoolachtigen.

Voor het middel Gazelle is meegelift op een aanvraag vanuit de NFO. Wij hebben daar de volgende gewassen aan toegevoegd: koolgewassen, kohlrabi en courgette in de buitenteelt.

Ook is voor het middel NeemAzal-T/S meegelift voor de gewassen: kruidenteelt, koolgewassen en courgette in de buitenteelt. De CEMP-Vollegrondsgroenten zal u van de vorderingen in deze dossiers via o.a. de Nieuwsbrief op de hoogte houden. Bij hem kunt u ook altijd knelpunten in de gewasbescherming in uw vollegrondsgroententeelten melden.


Bron: LTO Nederland