voedsel, voeding, tas met producten

EKO maakt vaart

Na een periode waarin de uitrol van het nieuwe EKO keurmerk stagneerde, wordt er dit najaar vaart gemaakt door interim manager Joost Verheijen. Vanaf januari 2021 gelden voor alle EKO licentiehouders in alle sectoren aanvullende normen waarop gecontroleerd wordt door onafhankelijke professionele controle instanties. Tot nu toe was dit nog niet voor iedereen het geval.

Deze strengere controle betreft ook het gebruik van het EKO keurmerk op verpakkingen. Gebruikt u het bekende zwart-witte logo, dan moet u licentiehouder zijn bij Stichting EKO en kunnen aantonen dat de inhoud afkomstig is van EKO licentiehouders, die aan meer eisen voldoen dan het biologische keurmerk. Voor een noodzakelijk buitenlands ingrediënt telt ook een vergelijkbaar streng keurmerk, zoals Bioland of Naturland. Het Biohuis bestuur steunt de ontwikkeling van het EKO keurmerk, vanwege het belang voor en het imago van de hele Nederlandse biologische sector – inclusief export.

Mail uw vragen en opmerkingen gerust aan het Biohuis bestuur: info@biohuis.org. Inmiddels is EKO ook één van de tien topkeurmerken, zoals te lezen is in de EKO brochure.

Bron: Biohuis