foto trekker

#agractie 1 oktober; verbrede landbouw raakt mensen

Op 1 oktober stonden we als boeren samen sterk voor onze prachtige sector. Van vollegrondsgroenteteelt tot nertsenhouderij, van melkveebedrijf tot glastuinbouw: samen lieten we een duidelijk geluid horen in Den Haag!

Vanuit de samenleving kregen we een prachtig weerklank: het grootste deel van de bevolking staat vierkant achter de boeren. Dat onze agrarische ondernemers met verbreding op het erf daar ook een belangrijke rol in spelen, was te zien in de filmpjes die vele mensen hebben geraakt. Het filmpje van LTO Vechtdal van de boerenjeugd in overall op speelgoedtractoren die in protestmars naar school gingen is ruim 2 miljoen keer bekeken. En ze waren niet de enigen; ook in Bathmen gingen toekomstige boeren in een lange stoet tractoren over de straat, aangemoedigd door schoolgenoten.

Via agrarische bedrijven met verbrede landbouw komen veel mensen direct in contact met het boerenleven. Op zorgboerderijen, door agrarische kinderopvang, via groene recreatie en/of verkoop van eigen producten zijn er vele mensen die zich verbonden voelen met de agrarische sector. Laten we ook trots zijn op alle ondernemers die zich dagelijks daarvoor inzetten. Daarom is een poster gemaakt over de impact van verbrede landbouw. Deze kunt u hier downloaden.

 

Bron: LTO Nederland