Intrekking hygiënecode kleinschalige detailhandel

Het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) trekt de hygiënecode voor kleinschalige detailhandel in zuivel vanaf 1 januari 2020 in. Dit gebeurt naar aanleiding van het feit dat de koepel van zuivelbrancheorganisaties heeft aangegeven geen behoefte meer te hebben aan de continuering van deze hygiënecode. Indien je als ondernemer nu gebruik maakt van deze code, dien je tijdig over te schakelen op een andere hygiënecode of dien je een bedrijfseigen hygiëneplan op te stellen.

Overzicht hygiënecodes 
Een hygiënecode is een gids voor bedrijven, die met voedsel omgaan, opgesteld door de sector. In deze gids vind je de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Naast de code voor kleinschalige detailhandel in zuivel, welke wordt ingetrokken, is er onder andere nog een code voor boerderijzuivelbereiding en een centraal bureau levensmiddelenhandel (CBL) code welke beschikbaar blijven. Een totaaloverzicht van alle hygiënecodes vind je hier.

 

Workshop hygiënecodes
Neem op 11 november 2019 deel aan een workshop voor het goed werken volgens een blijvende hygiënecode met maatregelen om de voedselveiligheid te bewaken. Je leert risico’s (beter) beheersen voor het verpakken, bereiden en verwerken van voedselproducten.

 

Je wilt tenslotte voorkomen dat iemand ziek wordt van je product. Het zijn echter veel zaken, die je in de gaten dient te houden en te registreren. In één dag wordt het voornaamste met je doorgenomen en je krijgt praktische tips voor het werken met een hygiënecode, zodat je dit vervolgens direct op het bedrijf kunt toepassen. Het bespaart je een hoop tijd en energie ten opzichte van er zelf in je eentje in te duiken. Wel zo makkelijk en extra leerzaam om het samen met collega-ondernemers onder leiding van een expert jezelf eigen te maken. 

 

Meer informatie over de workshop en aanmelden kan hier.

Bron: LTO Nederland