Op vakantie in Nederland bij de boer

Voor het begin van de coronacrisis gingen ieder jaar zo’n 5,5 miljoen Nederlanders met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland. Die vakantieplannen staan nu in de ijskast. Nederlanders herontdekken vakantie in eigen land. Rust, ruimte en ontspanning zijn de belangrijkste vakantiewensen. Juist dat maakt vakantie bij de boer uniek!

In ons land wachten ruim 100.000 verblijfsplaatsen op ruim 2.000 boerderijen op de komst van vakantiegangers. Boeren met recreatie hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het opzetten van een unieke tak van onze recreatiesector. Vakantie bij de boer is rustgevend, groen, leuk en leerzaam; in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. De coronamaatregelen dwingen ons om op zoek te gaan naar vakantiemogelijkheden in eigen land. Rust en ruimte waren nog nooit zo belangrijk voor de Nederlandse vakantieganger.

Susanne Görtz, bestuurder multifunctionele landbouw bij de LLTB, sprak voor Hemelvaart een korte videoboodschap in met een oproep aan iedereen om de fantastische vakantieplekken bij de boer en tuinder te gaan ontdekken.

Ook EditieNL besteedt in het Hemelvaartsweekend aandacht aan vakantie in Nederland bij de boer en ging op bezoek bij John van der Salm van vakantieboerderij Mariahoeve Logies in Woubrugge. Lees hier het hele artikel en vind onderaan de pagina het bijbehorende filmpje.


Bron: LTO Multifunctionele Landbouw