Vakgroep Multifunctionele landbouw zoekt bestuurders

De vakgroep Multifunctionele Landbouw van LTO Nederland zoekt drie bestuursleden die actief zijn in agrarische kinderopvang, plattelandstoerisme, boerderijverkoop, zorglandbouw, en/of boerderijeducatie. Kandidaten kunnen zich melden 8 maart 2021.

De multifunctionele landbouw (MFL) is een groeiende sector. Steeds meer agrarische bedrijven combineren de productie van voedsel en groen met de levering van maatschappelijke producten en diensten, zoals zorg, educatie en recreatie. Ongeveer 25% van de agrariërs pakt activiteiten op zoals zorglandbouw, kinderopvang, boerderijeducatie, boerderijverkoop, natuurbeheer en/of recreatie. In laatste omzetmeting is te zien dat ook qua omzet de sector enorm gegroeid is. In 2018 wordt de gezamenlijke omzet van circa 13.500 bedrijven geschat op bijna 890 miljoen euro. Een toename van ruim 400 miljoen euro ten opzichte van 2013.

Een groeiende sector vraagt ook om een stevigere vertegenwoordiging door LTO Nederland. De vakgroep MFL zoekt daarom drie bestuursleden die zorgen voor betrokkenheid en inbreng van de leden van LTO Nederland uit de MFL-sector. Samen met de voorzitter van de vakgroep, Arjan Monteny, gaan zij in dialoog met politiek, publiek en andere partijen in de multifunctionele landbouw.

Wil je meer weten over de vacatures? Of heb je interesse om te solliciteren? Lees hier meer informatie over de vacatures en reageer voor 8 maart aanstaande.


Bron: MFL