Veel aandacht voor agrarische kinderopvang

  • Multifunctionele landbouw

Deze week kwam de multifunctionele landbouw meerdere malen in de media. De Volkskrant berichtte over de opkomst van agrarische kinderopvang, die in lijn is met de trend dat steeds meer agrarische ondernemingen neventakken opzetten.

16B9378

Lees hier het bericht van de Volkskrant.

Volgens Arjan Monteny, vakgroepvoorzitter Multifunctionele Landbouw bij LTO Nederland is de financiële component niet de belangrijkste motivatie hierachter, maar starten veel vrouwen van agrariërs door de minder traditionele rolverdeling een eigen carrière binnen het bedrijf.

Ook in het televisieprogramma EenVandaag kwam MFL aan bod: in het bijzonder de agrarische kinderopvang. Agrarische kinderopvang is enorm populair: de kinderen zijn veel buiten en kunnen spelenderwijs ontdekken. Ook maken ze kennis met natuurlijke producten en processen én ervaren en zien ze waar ons eten vandaan komt.

Ondanks de toename van multifunctionele bedrijven en de mogelijkheden die er liggen, is er nog veel ruimte nodig voor deze sector om verder te kunnen ontwikkelen. De vakgroep Multifunctionele Landbouw binnen LTO Nederland presenteerde onlangs deze position paper, met daarin 10 uitdagingen binnen de multifunctionele landbouw en de behoefte bij de ondernemers.

Bron:

LTO Nederland