Van Assen

Gesprek minister over verduurzamingsagenda Melkgeitenhouderij

Op donderdag 10 september sprak een delegatie van LTO, NGZO en Platform Melkgeitenhouderij in goede sfeer met minister Carola Schouten over de verduurzamingsagenda voor de melkgeitensector. Er was vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur Voedselkwaliteit waardering voor onze plannen en ons financiële commitment.

Aan cofinanciering door LNV wordt gewerkt. De belangrijkste thema’s zijn besproken. LNV wil graag ook inhoudelijk meedenken en meehelpen om voor ons belangrijke zaken tot een succes te maken. Denk hierbij onder andere aan thema’s zoals zorg voor jonge dieren, monitoring dierwelzijn, monitoring antibiotica gebruik en meer inzicht in de emissies van onze bedrijfsvoering. Op dit moment zijn we onze leden aan het informeren.

Hiervoor is op 27 augustus tijdens een Webinar een toelichting gegeven op de plannen. In het najaar volgen een aantal regiobijeenkomsten om de voorgenomen plannen verder te bespreken. Wij hebben aan de minister aangegeven dat beleid met lange termijn perspectief voor de sector en individuele bedrijven van groot belang is voor draagvlak en motivatie om dit plan tot een succes te maken.

Leden kunnen hier het Webinar bekijken. Let op: hiervoor moet je ingelogd zijn.


Bron: LTO Melkgeitenhouderij