Koeien

Ledenvisie melkveehouderij ‘Samen naar een nieuwe wij’ is verschenen

Kernpunten: Circulair ondernemen, de kracht van de diversiteit van de sector benutten en van meerwaarde zijn voor de samenleving met een verbindende rol voor LTO

Begin juli zijn 24 melkveehouders uit heel Nederland aan de slag gegaan met het maken van een visie voor hun sector. Het resultaat is een visie met de titel ‘Samen naar een nieuwe wij’ waarin circulair ondernemen een belangrijke ambitie is. De sector wil van meerwaarde zijn voor de samenleving door gezonde en duurzame voedingsproducten te maken, zorg te dragen voor het landschap en een gezonde bodem en oplossingen aan te dragen voor de klimaatvraagstukken. Iedere ondernemer draagt hier op zijn eigen manier aan bij, zodat de kracht van de diversiteit van de sector ten volle benut wordt.

De leden vinden LTO een belangrijke schakel voor de realisatie van de visie. De organisatie moet  als ‘spin in het web’ fungeren en actief samen met andere partijen werken aan de uitvoering van de visie. Zij communiceert hierover open en helder.

De visie is op 16 november 2017 aan de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland overhandigd. Zij gaan nu op basis van deze visie een strategie en uitvoeringsplan maken.

Nieuwsgierig naar de gehele visietekst? Download hier Samen naar een nieuwe wij

Liever een korte samenvatting? Bekijk dan hier de animatie.

Foto: voorkant van de visie