Minister van Rijn beantwoordt brief VSN en LTO

Middels een brief wenst minister van Rijn, minister voor Medische Zorg en Sport, een veilige opstart van paardensportwedstrijden toe.

Daarmee beantwoordt hij de oproep van VSN en LTO Paardenhouderij op 18 juni jongstleden.

VSN en LTO Paardenhouderij riepen Minister van Rijn op om paardensportwedstrijden weer toe te staan. De paardensporthandel stagneerde en veel ondernemers kwamen onnodig in de problemen. Daarbij heerste er grote internationale ongelijkheid omdat andere Europese landen paardensportwedstrijden wel mogelijk maakten. VSN en LTO benadrukten dat paardensport niet alleen sport is, maar tot een economische bedrijfsactiviteit behoort.

Nu het kabinet op 24 juni besloten heeft om per 1 juli alle vormen van sport, inclusief wedstrijden, weer toe te staan, is er een einde gekomen aan het verbod op paardensportwedstrijden. De minister benadrukt in zijn brief het erg belangrijk is dat waar mogelijk de 1,5 meter afstand tijdens de sportbeoefening gehandhaafd blijft. Daarbij is hij verheugd dat dit in de paardensport goed mogelijk is. Hij wenst de sector veel succes in het sportief en economisch op gang brengen van de sector.


Bron: LTO Paardenhouderij