Vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP zoekt nieuwe bestuurder

De vakgroep Pluimveehouderij van LTO Nederland/NOP is op zoek naar een nieuw bestuurslid namens de legpluimveehouders.

In de bestuurlijke structuur die LTO/NOP kent wordt de vakgroep gevormd door de voorzitters van de vijf pluimvee-deelsectoren die via Kringen zijn georganiseerd: leghennen, vleeskuikens, (opfok)vermeerdering, kalkoenen en eenden. De Kringen bestaan uit pluimveehouders uit die betreffende deelsectoren, waarbij het vakgroeplid van die deelsector voorzitter van die Kring is.

De legpluimveehouder die LTO/NOP zoekt moet in staat zijn goed met anderen samen te werken, de vraagstukken van de sector te kennen, een brede blik te hebben op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en daarmee op te komen voor de belangen van de pluimveesector. Naast specifieke onderwerpen voor de legpluimveesector heeft de vakgroep sector-overstijgende onderwerpen onder de bestuursleden verdeeld al naar gelang deskundigheid en interesses.

LTO/NOP leden legpluimveehouders die interesse hebben in de functie van bestuurslid van de landelijke vakgroep, kunnen tot 26 oktober reageren door een e-mail met CV te sturen naar Gineke van Don, directiesecretaris van LTO Nederland (gvdon@lto.nl). Voor nadere informatie over de inhoud en procedure kan contact worden opgenomen met Mark Heijmans, themacoördinator van LTO Nederland (mheijmans@lto.nl en 06 32271066). Het volledig functieprofiel is te vinden op www.lto.nl.

Bron: LTOPluimveehouderij