pluimvee

Dubbele DGF-heffing pluimveehouders van de baan

De oproep van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP aan pluimveehouders tot het indienen van bezwaarschriften tegen een dubbele heffing voor het diergezondheidsfonds (DGF) heeft succes gehad. Staatssecretaris Van Dam liet in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Jaco Geurts namelijk weten dat de dubbele heffing van de baan is.

Als LTO-vakgroep hebben we de afgelopen maanden bij het ministerie van EZ telkens weer aangedrongen op een andere wijze van berekenen van de diergezondheidsheffing over 2015 en rekening te houden met de heffing die pluimveehouders in 2014 al betaald hebben via het Productschap Pluimvee en Eieren.

Onze oproep aan pluimveehouders om bezwaar te maken leidde uiteindelijk tot vragen in de Tweede Kamer, waarna de Staatssecretaris alsnog heeft besloten dat van een dubbele heffing geen sprake kan zijn. De heffing die in 2014 al is betaald over een koppel dat ook in 2015 nog op het bedrijf aanwezig was, wordt in mindering gebracht op de definitieve heffingsaanslag 2015.

Voor zover de heffing al is betaald bij de voorlopige heffingsaanslag over 2015 wordt het teveel betaalde bedrag door de overheid teruggestort.


Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.