Schapen

Online kennisevent Het Schaap en GD

Op donderdag 28 januari 2021 kunt u live deelnemen aan een online kennisevent over schapengezondheidszorg, georganiseerd door Het Schaap en GD.

Het kennisevent, dat om 19.30 uur begint, is interactief: u kunt dus tijdens het event vragen stellen. Dit doet u door uw vraag in de chatbox te typen. Deze wordt dan tijdens de uitzending aan een van de sprekers voorgelegd of rechtstreeks in de chat beantwoord.

Zorg dat u dit live online kennisevent niet mist en meld u meteen aan!

Gastsprekers zijn:
Mark van der Heijden, dierenarts herkauwers bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk. Hij behandelt het onderwerp aflammeren.

René van den Brom, dierenarts, manager van de afdeling kleine herkauwers bij GD. Hij geeft uitleg over hoe je eenvoudig kunt laten testen of er sprake is van een besmettelijke abortus. Ook komt het schmallenbergvirus kort aan bod.

Karianne Peterson, dierenarts bij GD. Zij bespreekt de parallellen tussen zwoegerziekte en corona.

Saskia Duives-Cahuzak, LTO vakgroep Schapenhouderij, in samenwerking met Wolvencommissie Gelderland. In een videobijdrage bespreken zij de wolf: waar staan we, waar gaan we heen en de risico’s voor gehouden dieren.

Piet Vellema, dierenarts bij GD. Aan de hand van stellingen, misverstanden, polls en vragen wordt de schapenziekte leverbot behandeld.

Eveline Dijkstra, dierenarts bij GD. Zij behandelt een nieuwe en actuele aandoening: fotosensibiliteit veroorzaakt door het schimmeltoxine sporidesmin.

Jacques Engelen, adjunct-hoofdredacteur van Het Schaap. Hij verzorgt het welkomstwoord, introduceert de sprekers en zorgt dat uw vragen aan hen worden voorgelegd.

Deelname aan dit live online kennisevent kost € 30,-. Abonnees van Het Schaap, klanten van GD en LTO-leden ontvangen € 10,- korting en betalen dus slechts € 20,-. U vindt uw kortingscode in editie 12 van Het Schaap (± 11 december) en/of in een rond diezelfde datum verstuurde mailing van GD. LTO leden komen in aanmerking voor restitutie achteraf.

Na uw succesvolle aanmelding kunt u via één apparaat, maar wel met het hele gezin, de uitzending volgen en later terugkijken.

Na afloop van het kennisevent ontvangt iedere deelnemer een digitale goodiebag met nadere informatie en kortings- of tegoedbonnen ter waarde van minimaal € 18,-. Ook wint één deelnemer een door ULP ter beschikking gestelde te verloten verloscursus.

Tenslotte: onder de deelnemers wordt een driedaags verblijf voor acht personen in een vakantiewoning t.w.v. € 592,- verloot! Klik hier voor meer informatie en foto’s van de vakantiewoning.

Meer informatie is te vinden op www.hetschaap.nl.


Bron: LTO Nederland