Koop een lam

Vrijstellingsregeling diergeneesmiddelen voor geiten.

In de uitwerking van onze visie denken we als vakgroep ook na over een betere verwaarding van lamsvlees. Op Texel is nu een leuk initiatief, waarvoor we graag aandacht vragen: koopeenlam.nu. De schapenhouders op Texel en de slager zijn gaan samenwerken om een mooi stukje lamsvlees rechtstreeks bij de consument te krijgen. En het loopt heel goed.

Is men voorzichtig begonnen; nu wil men naar 75 lammeren per week omdat daar vraag naar is. Dat is rel="noopener noreferrer" leuk. Kijk even op hun website. Daar vind je ook informatie over de lammeren en hun voeding.

Geboren op Texel en geslacht op Texel, dat begint al aardig op de door iedereen zo gewenste kringlooplandbouw met een korte keten te lijken. Het zou toch mooi zijn als we dit door heel Nederland kunnen uitrollen? Wij hebben een communicatiebureau klaar staan om dit voor de schapenhouderij verder uit te werken. Daarvoor zoeken we geld; ook zo'n bureau kan niet van de lucht leven. Het ziet ernaar uit dat we dit gaan vinden, dus wordt vervolgd.

Saskia Duives

Saskia Duives

Voorzitter LTO vakgroep Schapenhouderij

Contact Naar alle weblogs van Saskia Duives

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.