Jeljer Wynia

Stalgesprekken

Er is de afgelopen winter veel gebeurd. Gewone dingen zoals aflammeren, zorg voor de dieren én ongewone dingen zoals de wolf en Corona.

De vakgroep schapenhouderij denkt dat het goed is om eens bij te praten met de leden die schapen houden.

Gelukkig laten de maatregelen tegen de Corona weer toe dat we met een paar mensen bij elkaar komen. Wij stellen het volgende voor: we komen bij elkaar met een groep van 12-15 schapenhouders. We zetten bij goed weer voldoende strobalen in een cirkel op 1,5m van elkaar op het erf en praten zo met elkaar tussen 19.30-21.30 uur. Bij regen zetten we de strobalen in de stal.

Er is genoeg te bespreken, denk aan: Hitteprotocol, GLB-graasdierpremie, KetenOrganisatieSchapenhouderij, Ambitie gezonde dieren, Diergezondheidsfonds, zorg voor jonge dieren, Blauwtong, de wolf, begrazen van dijken, behoefte aan kennis en onderwijs.

Vind je het leuk en nuttig om mee te doen aan een stalgesprek? Meld je dan aan o.v.v. je NAW-gegevens via aaalbers@lto.nl. Als er 10 collega's zijn, die mee willen doen, dan organiseren we een stalgesprek waar leden van de vakgroep bij aansluiten. Dus als je zeker wilt zijn dat het doorgaat: enthousiasmeer je collega schapenhouders!

Saskia Duives

Saskia Duives

Voorzitter LTO vakgroep Schapenhouderij

Contact Naar alle weblogs van Saskia Duives

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.