Schapen

Wol en geld

Afgelopen vrijdag, op onze vakgroep vergadering, hebben we het ook over de wolprijzen gehad. “De wolprijzen gaan in het rood en de verkoop van wol kost” geld kopte de Boerderij in juli.

De prijzen zijn nu nog slechter. Vooral gekleurde wol kun je aan de straatstenen niet kwijt. Maar voor zo ‘n mooi natuurproduct moeten toch rendabele en duurzame toepassingen zijn?

Wol kan heel goed ook om drainagebuizen gebruikt worden en heeft een veel betere “transportvoetafdruk” dan de kokosvezels die nu gebruikt worden.

Zo zijn er vast veel meer duurzame toepassingen voor schapenwol. Onderzoek en bedrijfsleven moeten op het wolspoor gezet worden. Ook aan ons schapenhouders de uitdaging om zelf en vooral gezamenlijk te blijven zoeken naar mogelijkheden om onze wol tot waarde te brengen.

Als vakgroep willen wij daar zeer zeker onze bijdrage leveren. Maar vooral ook zijn we benieuwd naar jullie ideeën en suggesties. Wol is naar onze mening, naast vlees en begrazing, absoluut een onderdeel van de veelzijdigheid van onze schapen.

Laten we samen aan de slag gaan om van wol een product te maken dat ons geld oplevert.


Albert van der Ploeg

Albert van der Ploeg

Vicevoorzitter LTO vakgroep Schapenhouderij

Naar alle weblogs van Albert van der Ploeg

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.