Jeljer Wynia

Zonnig

Het verschil in weer is erg groot. Vorig weekend hadden we een meter sneeuw bij de achterdeur. We konden aan die kant het huis niet meer uit.

Dit weekend zaten we op dezelfde plek lekker in het zonnetje koffie te drinken. Van -18C naar + 20C. Wij hebben zo'n verschil al eens eerder beleefd, maar toe vlogen we van Sri Lanka naar een winters Nederland. Volgens de 30-daagse weersvoorspelling blijft het de komende 30 dagen mooi lenteweer. Nu kan het in maart en april nog flink koud zijn, maar we gaan weer de goede kant op. het gras groeit, je ziet het met de dag groener worden.

Dit is ook de lammertijd. Een tijd waarin we meer mensen op het bedrijf hebben noodzakelijkerwijs dan normaal. Blijf alert op de bedrijfshygiëne, zeker met al die jonge dieren op het bedrijf. Laarzen en overalls van het bedrijf. En we hebben ook nog steeds het Coronavirus. Belangrijk om ook die maatregelen in acht te nemen. Houd afstand, zeker van mensen, waarvan je weet dat ze in hun werk ook veel andere mensen treffen.

De LTO vakgroep Schapenhouderij wenst iedereen een gezonde zonnige lammertijd. Heerlijk om straks al die lammeren weer in de wei te zien. We kijken er samen met u naar uit!

Saskia Duives

Saskia Duives

Voorzitter LTO vakgroep Schapenhouderij

Contact Naar alle weblogs van Saskia Duives

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.